14 Ekim 2016 Cuma

3 günde etkili büyü bozma duası

Sadece 3 günde tesirini gösteren büyü bozma duası

Büyü bozma duası, 3 gün gibi kısa bir sürede tesirini gösteren ve büyünün bütün olumsuzluklarını hükümsüz bırakan son derece etkili bir duadır. İslam dünyası içinde yüzyıllardır en sık okunan büyü bozma duası burada lafızlarını paylaşacağımız dua örneğidir.

Büyü, ister insanlar tarafından kabul edilsin ister inkar edilsin her an yaşamımızda var olan ve bizi derinden etkileyen bir güçtür. Hayatının en az bir döneminde büyüden etkilenemeyen insan yoktur denilirse iddialı bir söz söylenmiş olmaz. Gerçekten de büyü her an ve her yerde karşımıza çıkabilen ciddi bir güçtür.

Kuran’da birçok yerde büyüden bahsedilmekte ve Hz. Peygamberin sayısız hadisinde de büyüye dair bilgiler verilmektedir. Ayrıca Hz. Muhammed’e Yahudi bir kadın tarafından büyü yapıldığı ve bu büyünün hükümsüz bırakılması için Felak suresinin indirildiği de bilinen rivayetlerdendir.

Bu itibarla bir Müslüman’ın büyünün var olup olmadığını sorgulaması doğru değildir. Yapılması gereken şey büyünün zararlı etkilerinden nasıl uzak durulacağının yollarının öğrenilmesidir.

Bu yazımızda en etkili büyü bozma duasının lafızlarını ve duanın yapılış adabını sizlere sunarak konu hakkında faydalı bir çalışma yapmaya çalışacağız.


Büyü bozma duasının belli bir yapılış zamanı var mıdır?


Evet, büyü bozma duasının belli bir zamanı vardır ve dua edilirken kesinlikle bu vakitte dua edilmelidir. Günün herhangi bir vaktinde de büyü bozma duası edilebilir fakat netice alınmak isteniyorsa sabah ezanı ile gün doğumu arasındaki vakitte dua edilmelidir.

Bu vakit gecenin karanlığının çözüldüğü ve gün aydınlığının kendisini hissettirdiği vakittir. Bu zaman aralığı büyünün bozulması için okunan duaların en tesirli oldukları andır.

Neredeyse bütün İslam alimleri büyü bozma duasının vakti olarak bu zaman aralığını işaret etmektedir. Üç gün peş peşe sabah namazı sonrası büyü bozma duası edilirse inşallah büyü tamamen etkisiz kılınacaktır.

Büyü bozma duasını yalnızca büyüye maruz kalan kişiler mi okuyabilir?

Hayır, büyüye kapılan kişilerin yakınları da onların bu musibetten kurtulmaları için dua edebilirler. Ancak kimin büyüden kurtulması için dua ediliyorsa duanın niyet kısmında onun adı zikredilmeli ve duanın onun için yapıldığı ifade edilmelidir.

Dualar şahsi niyazlar olup bir kişinin başka birisinin yerine dua etmesi İslam dünyasında hoş karşılanmamıştır. Ancak büyü bozma duasında bu konuda kişiye ruhsat yani izin verilmiştir.

Bu iznin sebebi genellikle büyülenmiş kişinin büyüye maruz kaldığını inkar etmesi ve büyünün bozulması için yapılan duaları reddetmesidir. Yani yüce Allah, büyünün kişiyi inatlaştırdığını ve manevi bir körlüğe ittiğini bildiği için kullarına böyle bir kolaylık sağlamıştır.  

Büyü bozma duası öncesinde yapılacak bazı uygulamalar


Büyü bozma duasına başlamadan önceki gün eğer maddi bir feragatte bulunulursa çok faydalı olmaktadır. Buradaki maddi feragatten kasıt küçük çaplı bir sadaka verilmesidir. Sadakanın kaza belayı def eden  ve rahmet kapılarını açan bir yönü vardır. Büyü bozma duası öncesinde de sadaka çok faydalı sonuçların alınmasında vesile olacaktır.

Büyü bozma duasında  huşu içinde dua edebilmek maksadıyla yalnız bir yere gidilmesi, kıbleye dönülmesi, diz çökülerek ellerin semaya açılması ve dua bitiminde “amin” denilerek ellerin yüze sürülmesi usul ve adablarına da aynen uyulması gerekmektedir.

Büyü bozma duası nasıl yapılır?


Büyü bozma duasında her şeyden önce abdest alınmalıdır. Kişi sabah namazı için abdest almış ve namazını kılmışsa dahi bu duaya özel olarak yine gidip abdestini tazelemelidir.

Abdestin dua eden kişiyi motive eden, onun duygularını yoğunlaştıran, maddi-manevi bir arınma sağlayan sayısız fazileti vardır. Bu nedenle dua öncesi abdest almak olmazsa olmazlardan biridir.

Abdest dışında bazı İslam alimleri 4 rekat nafile namazının kılınmasının faydalı olacağını buyurmakla birlikte bunu zorunlu tutmamışlardır. Yani mutlaka abdest alınmalı fakat namaz kişinin inisiyatifine bırakılmalıdır.

Büyü bozma duasında önce euzubesmele okunur. Ardından peygamberin dualara başlarken okuduğu şu sözcükler söylenir:

“Subhane rabbiyel aliyyil alel vehhab”

Bu ifade peygamber efendimizin dualara başlarken okuduğu sözdür ve sünnetin güzel uygulamalarından biridir. Müminlerin de dualara başlarken bu giriş ile duaya başlamaları önemlidir.

Ardından Allah’ın aşağıda belirtilen 4 esmasının her biri 10’ar defa okunacaktır.

El- Melik ( 10 defa okunur )
El- Azim ( 10 defa okunur )
En-Nur ( 10 defa okunur )
El- Muktedir ( 10 defa okunur )

Bu dört esma toplam 40 defa okunduktan sonra şu lafızlarla büyü bozma duası edilir:

“Bismillahi la yedirru maasmihi şeyun fil ardi ve la fis semai ve hüves semiul alim”

Bu kısa büyü bozma duası İslam dünyasında yüzyıllar boyu en sık okunan ve en faydaları sonuçları veren büyü bozma duasıdır.

Bu lafızlar da okunduktan sonra Kuran’ın Felak, İhlas ve Fatiha sureleri birer defa okunur. Ardından “amin” denilerek eller yüze sürülür.
Yukarıda giriş cümlesi, 4 esmanın toplam 40 adet okunması, duanın orijinal lafzının söylenmesi ve son aşamada ise Kuran’ın 3 suresinin okunması ile büyü bozma duasının bir günlük okunması icra edilmiş olmaktadır.

Bu dua 3 gün art arda okunduğu zaman inşallah en tesirli büyüler bile Allah’ın izni ile hükümsüz kalacaktır.